Boeren Geitenkaas

Bereidt uit rauwe volle melk, met een rijke volle smaak.

  

Geitenkaas boerderij De Wolf biedt u een uitgebreid assortiment uitgelezen boerengeitenkaas. Wij leveren kaas in diverse maten en soorten waaronder ook onze inmiddels befaamde “Tonnen OLDE TERWOLDE”. Naast de gangbare soorten als naturel maken wij ook diverse kruidenkazen en natuurlijk niet te vergeten onze eigen soorten “IJSSELGOUD” en “OLDE TERWOLDE”.

Crottin d’Oetine:

 

Grapendaler Truffel

Verrassend lekker is onze “Grapendaler Truffel”. Een heerlijke kaas met echte truffel, een delicatesse vernoemd naar de oude naam van de streek waar onze boerderij is gevestigd.

Deze kaas is het resultaat van de samenwerking tussen Jan Klercq, chef – eigenaar van restaurant “Het Diekhuus” in Terwolde. Jan Klercq over onze samenwerking en de Grapendaler Truffel:

Mijn naam is Jan Klercq, eigenaar van Restaurant “Het Diekhuus” in Terwolde.Sinds 2004 gebruiken wij uitsluitend producten uit onze eigen biologische tuin of van regionale leveranciers. De basis van deze succesformule is de echte smaak en kwaliteit van streekproducten in combinatie met nieuwe kooktechnieken. Dit blijkt een succesformule te zijn voor ons bedrijf. Geitenkaasboerderij De Wolf, gelegen op steenworp afstand van ons restaurant, is al jaren een van onze vaste leveranciers. De kwalitatief hoge, maar ook erg smakelijke producten van dit innovatieve bedrijf staan al jaren bij ons op de kaart.

Met trots noem ik de samenwerking tussen “Het Diekhuus” en “De Wolf” wat tot een een nieuwe succeskaas heeft geleid, de Grapendaler Truffelkaas. Een delicatesse vernoemd naar de oude naam van de vestigingsplek van beide bedrijven. Uiteraard hebben wij deze unieke kwaliteitskaas op ons menu staan. Maar ook natuurlijk andere producten van Geitenkaasboerderij De Wolf gebruiken wij met veel genoegen in onze menu’s.

  

Veel-Luwe Pracht

Een seizoensgebonden boeren geitenkaas bereidt uit volle rauwe geitenmelk.

Dit betekent dat een ingrediënt wordt gezocht wat alleen in dat seizoen op de Veluwe groeit. Hiervoor zal voor ieder seizoen de Veel-Luwe Pracht zijn eigen karaktervolle smaak hebben. Voor ieder nieuw seizoen wordt in nauwe samenwerking met chef-kok Jan Klercq van Restaurant “Het Diekhuus” in Terwolde een nieuwe Veel-Luwe Pracht op tafel gezet. Dit sluit aan bij het concept van “Het Diekhuus” om zonder menukaart te werken. “Het Diekhuus” serveert gerechten op basis van aandacht, duurzaamheid en kwaliteit. Hierdoor is Veel-Luwe Pracht dan ook het gehele jaar verkrijgbaar maar met een wisselende smaak door de wisselende seizoenen. Hierdoor ontstaat er iedere keer weer een andere beleving van de seizoenen.

  

Wilt u eens een ander dessert, probeer dan eens onze Geiten Joggie. Een heerlijk fris en zachte ouderwetse hangop. Lekker zo puur of met een beetje honing of verse vruchten. Maar ook heel verrassend als basis voor uw zelfgemaakte saus.

Verder maakt Geitenkaasboerderij De Wolf Labneh, een yoghurt-kaas naar Libanees recept. Een oosterse lekkernij gemaakt op de Veluwe. Heerlijk door een salade, lekker fris op een broodje gezond (tip: snij een pitah broodje open, vul deze met rauwkost en labneh met een gegratineerde plak ananas) of lekker op een bruin stokbroodje. Labneh wordt in potten onder plantaardige olie geleverd. Hierdoor is deze extra lang (ook na opening) houdbaar in de koelkast.

Naast een uitgebreid assortiment harde kazen wordt ook een lekkere zachte Veluwse kaas gemaakt.

  

Grapendaler Sikje – Een heerlijke droge worst gemaakt van geit. Ook hier een echt Veluws product, de geiten zijn geboren en getogen op onze boerderij, worden in Twello bij slachterij Mulder geslacht en keurslager Walraven uit Twello maakt met groot vakmanschap hier een puur Veluwse droge worst van. Verkrijgbaar in de smaken Naturel, Verse Knoflook en Pikant

Grapendaler-Sikke (zuiglam) – Lamsvlees van eigen boerderij.

Topkwaliteit lamsvlees van Veluwse bodem. De lammeren zijn geboren op de eigen boerderij waardoor de herkomst en kwaliteit is gegarandeerd. Kan geslacht als heel lam (zgn. karkas) of uitgebeend worden geleverd. Speciaal voor particulieren hebben we een samengestel pakket van ca. 1 kg a 2 kg. Het slachten vindt plaats in Terwolde bij slachterij Mulder. Hierdoor wordt onnodig leed tijdens verre transporten voorkomen en het blijft een puur Veluws product.

Wijn – Grapendaler Terwolds Wit en Rood , een prima wijnen van druiven uit onze eigen wijngaard. Walnoten – Heerlijke walnoten, natuurlijk afkomstig uit onze eigen boomgaard.

Al onze producten zijn met zorg op onze boerderij gemaakt. Neem contact met ons op en vertel uw wensen. In overleg is er veel mogelijk.

Tip: Ervaar ook eens het Veel Luwe gevoel en boek een verblijf in een luxe en comfortabele Veluwse Hut op ons Park Nieuw Grapendaal. Klik hier voor meer info.